Gevelinspectie & onderzoek

Hoe is het gesteld met de constructieve veiligheid van uw pand? Een inspectie op locatie geeft vaak het beste beeld van de uitgangspositie. De kennis en ervaring van de specialisten van Total Wall kunt u daarbij zeer breed inzetten.

Gevelinspectie uit voorzorg

Een inspectie door een specialist van Total Wall biedt u zekerheid over de constructieve veiligheid van uw pand. In diverse situaties kan een gevelinspectie u zekerheid bieden. Voorbeelden:

 • Constructieve veiligheid van uw gevel;
 • Spouwanker- en spouwmuur-inspectie; 
 • Onderzoek naar de oorzaak van scheurvorming in muren;
 • Verzakkingen in de bouwconstructie;
 • Onderzoeken en opstellen van preventie- en herstelstrategie bij aardbevingsschade;
 • In kaart brengen van de gevolgen van trillingen als gevolg van verkeer of bouwwerkzaamheden;
 • Scheurmetingen over vastgestelde periodes.

Muur- of gevelinspectie door Total Wall

Heeft u zichtbare scheuren in muren, dan kunt u middels de Total Wall app alvast vrijblijvend om advies vragen. Mocht een grondige inspectie nodig zijn, dan stemmen we graag onze inspectie af op uw specifieke behoeften.

» Contact opnemen

gevelinspectie en onderzoek

Onderzoek- en inspectiemethodes

Total Wall is al meer dan 30 jaar expert in gevelschade en constructieve veiligheid. Onze gepassioneerde specialisten staan bij elk vraagstuk voor u klaar met de juiste vorm van inspectie en onderzoek. De resultaten worden samengevoegd in een praktisch advies dat handvatten biedt in reparatie, renovatie of preventief onderhoud.


Vertonen uw muren of gevels scheuren? Een gevelinspectie geeft uitsluitsel over de oorzaak en herstelmethode. Alleen door de oorzaak te achterhalen kunnen scheuren in muren duurzaam worden hersteld en wordt nieuwe schade voorkomen.

Onderzoek scheurvorming

Traditionele spouwankers zijn gemaakt van glad, gegalvaniseerd staal en zijn daardoor onderhevig aan corrosie. Weten of uw pand veilig is? Laat dan direct een spouwmuur inspectie uitvoeren door Total Wall. Binnen korte tijd stellen onze vakmensen vast of uw spouwankers en geveldragers intact zijn.

Spouwmuur onderzoek

Bestaande scheuren in een bouwwerk duiden op zwakke plekken in de constructie. Deze zwakke plekken in de constructie zijn bij werkzaamheden in de omgeving extra kwetsbaar. Soms is het wenselijk deze zwakke plekken in de constructie te monitoren.

Trillings/bewegings monitoring

Constructieve berekeningen

Gevel- en constructieproblemen (zoals scheuren of verzakkingen in muren en lateien, aardbevingsschade en problemen met verankering) zorgen altijd voor een verminderde constructieve veiligheid van het gebouw. Door middel van constructieve berekeningen kunnen wij:

 • Een risicoanalyse maken van uw gebouw of gevel;
 • De sterkte van een gevel berekenen;
 • Vooropnames maken;
 • Bouwbegeleiding uitvoeren;
 • Verankeringen testen

 

Betrouwbaar en veelgebruikt middel

Constructieve berekeningen zijn een uitstekend en betrouwbaar middel om een goed en compleet beeld te geven van de constructieve veiligheid van een woning of gebouw. Architecten, bouwadviesbureaus en aannemers maken gebruik van deze diensten bij voorgenomen wijzigingen, herstelwerkzaamheden of preventief onderhoud. Middels berekeningen door Total Wall kan worden beoordeeld of bij de voorgenomen werkzaamheden de sterkte van het gebouw in stand blijft, of kan juist worden beoordeeld of voorgenomen werkzaamheden voldoende bijdragen aan herstel van de veiligheid van een pand.

» Informeer naar de mogelijkheden

Uitvoerende bedrijven

Bent u op zoek naar een gecertificeerd bedrijf voor het uitvoeren van de muurherstel- of verankeringswerkzaamheden?

Klik hier voor onze partners