Monitoring van trilling en beweging in gevels

Bestaande scheuren in een bouwwerk duiden op zwakke plekken in de constructie. Bij werkzaamheden in de omgeving, zwaar verkeer of aardbevingen zijn deze zwakke plekken extra kwetsbaar. Bij eventuele werking van het metselwerk zal gevelschade bovendien als eerst optreden op bestaande zwakke plekken. 

Door zwakke plekken in kaart te brengen en te monitoren kan een inschatting worden gemaakt van het risico. Total Wall kan dit voor u verzorgen door middel van een trillings- of bewegingsmonitoring.

Scheurmeters

Is al sprake van gevelschade? Het monitoren van muurscheuren wordt gedaan door middel van scheurmeters met maatverdeling. Deze scheurmeters worden over / op een scheur geplaatst en handmatig afgelezen. Een automatische scheurmeter is een onderdeel van een online monitoringsopzet waarbij de uitlezing real time op afstand wordt uitgevoerd en bijgehouden.

TrillingmonitorBewegingen in de grond kunnen in een model gesimuleerd en gemonitord worden. Zettings- en/of hoogtemetingen zijn de meest gebruikte tools om zettingen (in x-, y- en/of z-richting) in de omgeving vast te stellen. Wij voeren metingen uit met hoognauwkeurige apparatuur. De meetresultaten worden getoetst en vereffend voor de meest nauwkeurige resultaten.

 

Trillingmonitor

Geotechnische metingen

Naast de genoemde metingen hebben we ook kennis en ervaring in andere geotechnische metingen. Te denken valt aan onder andere het meten van rek in een constructie, ankerkrachten, extensometingen, liquid levellingsysteem, glasvezeltechnieken enz. Mocht u interesse hebben in een van deze of andere meettechnieken, dan adviseren wij u graag.

Meer informatie?
Bel ons vrijblijvend 088 - 111 25 25

Of maak gebruik van onderstaand contactformulier.