Nieuwsoverzicht

Blogs en nieuws uit de wereld van TotalWall

Via ons blogs leert u ons bedrijf steeds beter kennen. 

Onder ‘gevelproblemen’ wordt ook het esthetisch aanzien verstaan. Laat dat te wensen over, dan wordt  vaak overwogen de gevel te reinigen. Baksteen is een fantastisch bouwmateriaal, maar de gekozen kleisoort van de desbetreffende bakstenen en ook de atmosferische omstandigheden zijn van invloed op het uiterlijk aanzien. In de loop der jaren heb ik fraaie reinigingsresultaten gezien, maar ook was en is er met enige regelmaat sprake van dramatische mis-handelingen.

Lees meer

Het is vaak een kwestie van details. De architect heeft een bepaald idee in z’n hoofd en als we dan kijken naar het uiteindelijke resultaat, dan moeten we in veel gevallen constateren, dat er sprake is van uitvoeringen die niet geheel overeenkomen met het oorspronkelijke ontwerp.

Lees meer

Nieuwe certificatieregeling voor het aanbrengen van renovatieankers als eerste bij Total Wall gerealiseerd.

Lees meer

Rij eens door een willekeurige woonwijk. Bij voorkeur een wijk die pakweg 15 jaar geleden is gebouwd. En kijk dan eens nauwkeurig naar de gevels. De bedoelingen van de desbetreffende architecten zullen best wel goed zijn geweest, maar in veel gevallen zie je, vooral esthetische, problemen waarbij je de tranen in de ogen schieten.

Lees meer

“De woning is in meerdere richtingen verzakt”, zo begon het telefoongesprek over een woning gelegen aan de Thamerweg in Uithoorn. Na een eerste bezoek door de technisch adviseur van Total Wall bleek deze regel in niets overdreven. De woning bleek in meerdere richtingen te zijn verdraaid en verzakt. Kijkende naar de geschiedenis en de bouwwijze bleken de oorzaken hiervan ook al vrij snel duidelijk te zijn.

Lees meer

Vaak gaat er bij het behandelen van gevels ‘iets’ fout. Achteraf ‘gefilosofeer’ leidt nog wel eens tot onaangename verhoudingen en zelfs de gang naar de rechter is in sommige gevallen niet uitgesloten. Meestal heeft het ermee te maken, dat opdrachtgever en uitvoerder niet dezelfde taal spreken.

Lees meer

Peacocking

Over de specifieke eigenschappen van baksteen bestaan veel opvattingen en meningen, maar met praktische ervaringen wordt nog te weinig rekening gehouden.

Lees meer

Er wordt nog wel eens gesproken over ‘achtergrondinformatie’. De desbetreffende informatie wordt op deze wijze van benoemen een minder belangrijke plaats toegedicht. Veel noodzakelijke informatie zou eigenlijk ‘voorgrondinformatie’ moeten heten.

Lees meer

Onderweg…

Wie ‘verre’ reizen maakt en vooral veel bouwkundige problemen en detailleringen heeft mogen beoordelen, kan veel verhalen. Het ligt in de bedoeling om van deze rubriek een reeks te maken waarin meer of minder herkenbare zaken/problemen kort worden benoemd en besproken.

Lees meer

Een ‘wokkel’ als metselwerkwapening

door

“Het ziet eruit als een wokkel, waarmee de verbinding in gescheurd metselwerk wordt hersteld. De roestvaststalen staaf wordt door Total Wall in Sneek op de markt gebracht onder de naam ‘HeliBar’. De toepassing ervan leidt tot verbluffende resultaten”, aldus Hans Polman, redacteur Gevel & Dak Journaal 2004

Lees meer

Onderzoek, trainingen en publicaties

Alles op 1 plek in het Total Wall Opleidingscentrum

Ga naar Total Wall Opleidingscentrum

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie