Nieuwsoverzicht

Blogs en nieuws uit de wereld van TotalWall

Via ons blogs leert u ons bedrijf steeds beter kennen. 

Chinese snorren

Zowel bij nieuwbouw als na restaureren/renoveren wordt wel eens overwogen de gevels, mits die zijn opgetrokken uit baksteen, duurzaam te beschermen tegen de invloeden van hemelwater. Gevels worden nog wel eens ontsierd door lelijke vochtplekken. Ook in situaties waar daktrimmen zijn toegepast, zien we op de plaatsen van de aansluitingen nog wel eens van die lelijke lekstrepen, die door mij gekscherend wel eens ‘Chinese snorren’ worden genoemd.

Lees meer

Ergens eind 2012 kwam er bij ons op kantoor een melding binnen over metselwerk schade. Niets bijzonders aangezien ons bedrijf gespecialiseerd is in het duurzaam oplossen van dergelijke schade. Het was in dit geval één van de vele meldingen uit de provincie Groningen. Hier zijn al jaren aardbevingen gaande welke, zeker in 2012, heftiger waren dan voorheen en een spreekwoordelijk spoor van vernielingen hebben achtergelaten.

Lees meer

Onder ‘gevelproblemen’ wordt ook het esthetisch aanzien verstaan. Laat dat te wensen over, dan wordt  vaak overwogen de gevel te reinigen. Baksteen is een fantastisch bouwmateriaal, maar de gekozen kleisoort van de desbetreffende bakstenen en ook de atmosferische omstandigheden zijn van invloed op het uiterlijk aanzien. In de loop der jaren heb ik fraaie reinigingsresultaten gezien, maar ook was en is er met enige regelmaat sprake van dramatische mis-handelingen.

Lees meer

Het is vaak een kwestie van details. De architect heeft een bepaald idee in z’n hoofd en als we dan kijken naar het uiteindelijke resultaat, dan moeten we in veel gevallen constateren, dat er sprake is van uitvoeringen die niet geheel overeenkomen met het oorspronkelijke ontwerp.

Lees meer

Nieuwe certificatieregeling voor het aanbrengen van renovatieankers als eerste bij Total Wall gerealiseerd.

Lees meer

Rij eens door een willekeurige woonwijk. Bij voorkeur een wijk die pakweg 15 jaar geleden is gebouwd. En kijk dan eens nauwkeurig naar de gevels. De bedoelingen van de desbetreffende architecten zullen best wel goed zijn geweest, maar in veel gevallen zie je, vooral esthetische, problemen waarbij je de tranen in de ogen schieten.

Lees meer

“De woning is in meerdere richtingen verzakt”, zo begon het telefoongesprek over een woning gelegen aan de Thamerweg in Uithoorn. Na een eerste bezoek door de technisch adviseur van Total Wall bleek deze regel in niets overdreven. De woning bleek in meerdere richtingen te zijn verdraaid en verzakt. Kijkende naar de geschiedenis en de bouwwijze bleken de oorzaken hiervan ook al vrij snel duidelijk te zijn.

Lees meer

Vaak gaat er bij het behandelen van gevels ‘iets’ fout. Achteraf ‘gefilosofeer’ leidt nog wel eens tot onaangename verhoudingen en zelfs de gang naar de rechter is in sommige gevallen niet uitgesloten. Meestal heeft het ermee te maken, dat opdrachtgever en uitvoerder niet dezelfde taal spreken.

Lees meer

Peacocking

Over de specifieke eigenschappen van baksteen bestaan veel opvattingen en meningen, maar met praktische ervaringen wordt nog te weinig rekening gehouden.

Lees meer

Er wordt nog wel eens gesproken over ‘achtergrondinformatie’. De desbetreffende informatie wordt op deze wijze van benoemen een minder belangrijke plaats toegedicht. Veel noodzakelijke informatie zou eigenlijk ‘voorgrondinformatie’ moeten heten.

Lees meer

Onderzoek, trainingen en publicaties

Alles op 1 plek in het Total Wall Opleidingscentrum

Ga naar Total Wall Opleidingscentrum

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie