Aardbevingsbestendig met het SockFix-verankeringssysteem

door: Simone Rozeboom

Onlangs ontvingen we een aanvraag voor het verstevigen van twee borstweringen op een boerderij uit 1905, in Westeremden. Dit ligt in het Groningse aardbevingsgebied en het gevaar bestond dat de borstweringen tijdens een zwaardere aardbeving los zouden komen.

aardbevingbestendig maken

sockfix

Ons SockFix-systeem is een slimme oplossing voor het verankeren van verschillende bouwdelen. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het verankeren van een gevel aan een kanaalplaatvloer. De SockFix wordt in vooraf geboorde gaten geschoven. Via een pomp, met speciale cementgebonden mortel worden de gaten daarna opgevuld. Na uitharding ontstaat een stevige verbinding.

 

In deze situatie adviseerden we ook om het SockFix-systeem toe te passen, alleen dan op een iets andere manier dan gebruikelijk. Een nauwkeurig klusje! Want de vrijstaande borstweringen bestonden uit steens metselwerk van 220mm breed.

Vorige week voerden we de werkzaamheden uit. In voorgeboorde gaten, van 32mm, plaatsten we 6 SockFixen van 900mm tot 2000mm, per borstwering. Met een speciale pomp die aangesloten wordt op de SockFixen, brachten we de mortel in de gaten. De 'sock' zorgt ervoor dat de mortel evenredig verspreid wordt. Hierdoor ontstaat een ijzersterke verbinding.

    aardbevingbestendig   bestendig tegen aardbevingen

We hopen natuurlijk dat er geen aardbevingen meer plaatsvinden in Groningen. Maar mocht het onverhoopt toch voorkomen, dan kunnen deze borstweringen in ieder geval weer tegen een stootje.

Meer weten? Voor de meeste verankeringsvraagstukken, kunnen wij een oplossing bieden. Neem vrijblijvend contact met ons op!

scheuren door aardbeving  totalwall

 

Resultaatgericht samenwerken

Voor het mooi en duurzaam herstellen van uw vastgoed

Lees over onze passie

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie