Het herstel van een boerderij

We werden hartelijk ontvangen met koffie en een uitgebreide uitleg.  De eerste kennismaking met de familie Schuitenmaker was prettig en zo bleek het hele project te verlopen. Na oplevering van het werk was de familie zeer tevreden over het resultaat en net als wij, blij met de fijne samenwerking.

Aardbeving
De gevolgen van de aardbeving zijn ook in en om de boerderij van de familie Schuitenmaker zichtbaar.  Het metselwerk van woonhuis en de erachter gelegen stal vertoont op diverse plaatsen scheurvorming, in de brandmuur tussen het woonhuis en de stal loopt deze door tot in de nok!  Helaas is ook het pleisterwerk in de gang van de woning gescheurd, en op een aantal plekken is de pleisterlaag los van de wand. Normaal gesproken geen probleem en goed te herstellen maar in dit geval is het pleisterwerk voorzien van prachtige authentieke beschildering.  Daarnaast vertoont ook de vloer in de gang scheuren welke aandacht vragen.

Nette oplevering
Meneer Schuitemaker JR stelde heel doelgerichte vragen over herstel en de techniek daarachter.  Aangezien het naast een woonbedrijf ook een bedrijfsgebouw betreft werd door andere partijen al snel gedacht dat een reparatie minder precies hoefde.   Schuitemaker maakt duidelijk dat ondanks het bedrijfsmatige gebruik ook daar het voegwerk met hetzelfde respect en oog voor kwaliteit moet worden uitgevoerd.  Voor dealers van Total Wall is dat echter de standaard procedure, het herstel in oorspronkelijke staat is een belangrijke service van Total Wall.

Monument
De boerderij is een monument.  Een bijzonder detail; zelfs de van kalkzandsteen gemaakte binnenmuur in de kelderruimte is afgewerkt met een gesneden voeg.  Een prachtig voorbeeld van het vakmanschap van de bouwers.  Onder andere het gesneden voegwerk wil de eigenaar in oude glorie hersteld zien.  De dealers van Total Wall weten hoe zij monumentale gebouwen moeten herstellen en doen dit met liefde voor het werk en het monument.  Bekijk ook meer referenties via deze link.

Oplevering
De oplevering is naar volle tevredenheid verlopen.  De vraag of we het project als referentie mogen inzetten is daarom ook positief bevestigd en zie het bijgaand filmpje als resultaat!

Cees Regeling
Bedrijfsleider Total Wall

Wij helpen ook u graag verder met de vragen die u heeft over herstel van uw huis of gebouw. Neem vrijblijvend contact met ons op via 088 111 25 25, via info@totalwallconcept.nl of vul ons contactformulier in en we nemen contact op met u!

 

Resultaatgericht samenwerken

Voor het mooi en duurzaam herstellen van uw vastgoed

Lees over onze passie

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie