Vochtige muur herstellen | Meer comfort | Minder energiekosten.

Hebben we het over ons onderkomen, dan hebben we het ook al gauw over energiebesparing dan wel isoleren. Binnen enkele dagen kreeg ik post van ‘Natuur en Milieu’ partner van ‘Nederland Isoleert’ en van mijn gemeente over de mogelijkheden van energiebesparing. Ook mijn gemeente heeft zich verbonden met een partner. De laatste partner bestaat uit een energieadviseur, een aannemer, een installateur en een glaszetbedrijf. Vaak wordt geadviseerd de spouw vol te spuiten, terwijl het belang van goede ventilatie in de spouw niet wordt besproken. 

Het herstellen van vochtige muren verbetert het comfort en kan energie besparen

De doelstellingen zijn uiteraard nobel. Want energie besparen is geld besparen, zo wordt onder meer opgemerkt. En wie wil het comfort in zijn woning niet verbeteren, nietwaar? Er worden fantastische aanbiedingen gedaan en gaan we daarop in, dan worden we misschien wel gepromoveerd tot milieu- dan wel klimaatridder. 

Voorlichting

Er worden voorlichtingsavonden georganiseerd met als doelstelling dat we na afloop naar huis gaan met het gevoel dat we wel gek zouden zijn als we niet met onmiddellijke ingang van zo’n fantastische aanbieding gebruik zouden maken. Mijn praktische ervaringen wijzen echter uit, dat hoe goed bedoeld de ‘deskundigen’ hun verhaal ook hebben verteld, er ook bepaalde, uiterst belangrijke, facetten tijdens de voorlichting niet aan de orde zijn gekomen.

Expert

We weten, dat in het land der blinden eenoog koning is. Dat wil zeggen, dat iemand die weinig kan, toch als deskundig wordt beschouwd, als de overigen nog minder kunnen. Beschikt de expert wel over de benodigde expertise?  Een oogarts is een arts en een gynaecoloog ook. Hun werkgebied ligt nauwelijks een meter uit elkaar, maar toch  bestaat er qua expertise een wereld van verschil.

Bedenk, dat de juiste kennis vergaren een uitstekende vorm is van geld besparen

Kennis van zaken over het herstellen van vochtige muren

Een goed resultaat kan alleen worden bereikt na een professionele beoordeling en vooral een begrijpelijk advies. De uiteindelijke kwaliteit is een optelsom van kennis en kunde. Nooit zomaar isoleren zonder de buitengevel te hebben geïnspecteerd. Wat is de kwaliteit van het metsel- en voegwerk, wat is de porositeit van de toegepaste stenen en wordt er van te voren in de spouw gekeken (d.m.v. een endoscoop) om vast te stellen wat de kwaliteit van de spouwankers is?  En is het nodig dan wel zinvol om de gevels na het isoleren te impregneren/hydrofoberen? Natte spouwvulling levert vochtige muren op en kan het versneld doorroesten van de spouwankers tot gevolg hebben.  Neem deze informatie mee wanneer u uw (vochtige) muren wilt herstellen of isoleren en vraag uw leverancier vanuit deze kennis iets meer.  Het kan u een hoop geld besparen.   

Henk Mulder
 

 

Resultaatgericht samenwerken

Voor het mooi en duurzaam herstellen van uw vastgoed

Lees over onze passie

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie