Scheurherstel

Als er een scheur ontstaat in een gemetselde muur, neemt de spanning in het metselwerk af en verliest uw muur of gevel zijn kracht. Total Wall Scheurherstel analyseert de situatie en bepaalt de herstelstrategie voor uw muurschade.

Voorkom nieuwe scheuren

Door de oorzaak van de scheur in uw muur te onderzoeken en deze leidend te laten zijn in de herstelmethode, wordt de scheur in de muur niet alleen onzichtbaar hersteld, maar wordt ook nieuwe muurschade voorkomen. De kracht van uw muur wordt volledig hersteld!

Scheuren in de muur repareren

Voor het repareren van scheuren in muren worden een of meerdere roestvrijstalen wokkelvormige staven gebruikt. De dikte, lengte en eventuele buigvorm van deze Helibar wapeningsstaven worden nauwkeurig bepaald. De Helibar wapening wordt ingebracht in een bestaande voeg en vastgezet met een speciale krimpvrije tweecomponentenmortel; de Helibond mortel. De wapeningsstaaf zorgt in combinatie met de speciale mortel voor optimale hechting, waarmee we de stabiliteit van uw muur herstellen en nieuwe schade voorkomen.

Herstelwerkzaamheden

Kies ervoor om de herstelwerkzaamheden uit te laten voeren door een TWKB-gecertificeerd bedrijf. Dit zijn vakmensen met ervaring in scheurherstel. Een specialist in uw regio is altijd dichtbij en kan de schade van de scheur in uw muur herstellen. Graag nemen wij u het werk uit handen en verwijzen we u naar de vakman bij u in de regio.

(On)zichtbaar resultaat!

De herstelmethode van Total Wall is niet alleen supersterk, maar biedt ook de nodige flexibiliteit om de werking van het metselwerk op te vangen.

Ook ná het herstellen van bijvoorbeeld scheuren in een buitenmuur komt ons expertise naar voren. Als specialist in het onzichtbaar herstellen van muurschade maken wij veelal gebruik van de bestaande materialen van uw buitenmuren. Het dichtmaken van de voegen en het repareren van scheuren in bakstenen is een nauwkeurige klus. Door onze uitgebreide kleurenkennis en het gebruik van vele pigmentpoeders zijn de herstelplekken in de muurnadien vrijwel onzichtbaar. Hiervoor gebruiken wij speciale hoogwaardige restauratiemortel.

 

Inspectie van muurscheuren via de App

Om de oorzaak van uw muurschade te achterhalen kunt u direct foto's naar ons zenden via de Total Wall App. Deze werkt direct, zonder installatie op uw telefoon, tablet of computer. 

Maak direct gebruik van de Total Wall App en ontvang advies van een expert. 

De snelste weg naar scheurherstel:
De Total Wall App

Scheuren in uw gevel? Ontvang direct advies. Met de Total Wall App maakt u foto’s en beoordeelt onze expert uw situatie.

Open de App

Geen installatie nodig, werkt direct. Ook op tablet, laptop en pc.