Uitvoering en herstel door Total Wall

Een muur- of gevelprobleem herstellen kan op twee manieren. Kies voor de producten met ondersteuning van Total Wall, of laat uw gevelherstel uitvoeren door een opgeleide en gecertificeerde partner van Total Wall. Wij verwijzen u graag naar de specialist bij u in de buurt.

De vakmensen van Total Wall nemen u ook graag het werk en de rompslomp uit handen. Met een volledig aanbod van diensten verzorgen we graag uw muurherstel van inspectie tot advies en van projectbegeleiding tot uitvoering. Indien de uitvoering van uw herstelwerkzaamheden wordt verzorgd door opgeleide en gecertificeerde gevelspecialisten en op alle werkzaamheden kunt u maar liefst 10 jaar garantie krijgen.

Wat kan Total Wall voor mij betekenen?


Scheuren in muren zijn een duidelijke indicatie van een probleem met de stabiliteit en constructie van uw muur of gevel. Merkt u zichtbare muurscheuren op? Laat deze dan repareren om verdere schade te voorkomen.

Bekijk deze dienst

Een goed onderhouden gevel zorgt voor een langere levensduur en bovendien voor waardebehoud of zelfs waardevermeerdering van uw gebouw. Goed preventief onderhoud heeft ook een positief effect op de isolatiewaarde van uw pand.

Bekijk deze dienst

Dragende constructies boven wanddoorbrekingen zoals deuren of muren worden lateien genoemd. Soms ontstaan in de lateien van een gevel verzakkingen of scheuren. Schade aan lateien zijn een goede indicatie van een verminderde constructieve veiligheid. Om meer schade aan uw gebouw te voorkomen, is het van groot belang scheuren en verzakkingen te repareren en het latei te stabiliseren en versterken.

Bekijk deze dienst
uitvoering en herstel

Aan de hand van proeven in diverse laboratoria, weten we wat kritische factoren zijn in het herstelproces. Nadat door onze constructeur bepaald is welke werkzaamheden op welke manier uitgevoerd dienen te worden, adviseren wij u deze werkzaamheden door specialisten te laten uitvoeren. Hierbij kunnen wij voor u monitoren en rapporteren wat de werkelijke versterkingswaardes zijn tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Bekijk deze dienst

De ontwikkeling op het gebied van voegwerk en voegwerk herstellen heeft niet stilgestaan. Zo passen onze aangesloten bedrijven  de modernste technieken toe als het gaat om het herstellen van voegwerk. Sinds 2006 kan dit voegwerk(herstel) tevens machinaal, wat met name geschikt is voor bijzonder metselwerk dat handmatig moeilijk kan worden gevoegd en daardoor zeer arbeidsintensief is.

Bekijk deze dienst

Van oorsprong is Nederland een land waar aardbevingen nauwelijks voorkomen. De winning van schaliegas door de NAM zorgt echter in de provincie Groningen voor veel schade aan huizen en gebouwen. De aardbevingen lieten én laten een spreekwoordelijk spoor van vernielingen achter in de provincie. Veel pandeigenaren maken zich terecht zorgen over de leefbaarheid, veiligheid en waarde van hun woning of pand.

Bekijk deze dienst

Als pandeigenaar bent u verantwoordelijk voor schade die eventueel ontstaat ten gevolg van de constructieve veiligheid van uw gebouw. Met een periodieke inspectie van uw gevels kunt u veel ellende voorkomen.

Bekijk deze dienst

Wanneer er tijdens inspecties is gebleken dat de geveldragers niet helemaal in orde zijn, dan kunnen we een op maat geschreven reparatie methode bepalen waarbij de uitstraling van het bestaande metselwerk gelijk blijft en de kosten goed in de hand gehouden worden. 

Bekijk deze dienst

Tijdens het inspecteren van gevels is vaak ook aantasting van de stalen bewapening in betonnen draagconstructies te vinden. Het aangetaste beton zal moeten worden verwijderd en de stalen bewapening zal behandeld moeten worden.

Bekijk deze dienst

Door het inzakken van oude, vaak natte, glaswolisolatie zijn de spouwmuren niet meer goed geisoleerd. Het inzakken heeft ook een ander effect; de opgehoopte isolatiemassa vormt een vocht- en koudebrug van buiten naar binnen. Door het binnentrekkende vocht kunnen schimmelplekken ontstaan. Dit geeft een ongezond binnenklimaat en u moet harder stoken voor een aangename temperatuur in huis.

Bekijk deze dienst

Door impregneren wordt een gevel waterafstotend gemaakt, waardoor vocht en vuil geen kans krijgt zich in het oppervlak te hechten. De gevel blijft dan jarenlang in goede staat en heeft hierdoor een betere isolerende werking.

Bekijk deze dienst

Onze Total Wall experts hebben meer dan 25 jaar ervaring in alle facetten van gevelonderhoud en tellen als specialist binnen het vakgebied. Gevelreiniging is dé oplossing voor aanslag en verontreiniging.

Bekijk deze dienst

Verschillende door ons opgeleide bedrijven zijn ook gecertificeerd om werkzaamheden volgens geldende uitvoeringsrichtlijnen uit te voeren.

De certificering heeft tot doel om een kwaliteitsimpuls aan de markt van voegwerk, impregneren en spouwanker herstel  te geven.

Bekijk deze dienst

Nadat door Total Wall advies is gegeven hoe herstel zou moeten worden uitgevoerd, kan er gekozen orden voor een controle ondersteuning vanuit Total Wall.

Bekijk deze dienst

Gevel- of muurschade treft meestal niet alleen de voegen in uw muur. Ook de bakstenen in uw muur hebben te lijden onder schade en/of reparatie hiervan. Het vervangen van bakstenen is vaak niet gewenst, omdat daarbij altijd kleurverschillen optreden. De nieuwe bakstenen blijven zichtbaar, ook al benadert de kleur van de nieuwe steen de oude steen heel aardig.

Bekijk deze dienst

Daar waar het metselwerk naar buiten gedrukt wordt is meestal sprake van roestige gevelankers (1 mm staal kan wel 10 mm roest vormen).

Bekijk deze dienst

Om garantie te kunnen bieden op een project, voeren wij controle uit tijdens de uitvoering van het project.

Bekijk deze dienst

Voor onze VGO partners werken we in een RGS verband als adviseur in constructieve veiligheid.

Bekijk deze dienst

Zout kan grote schade in metsel- en pleisterwerk veroorzaken. Ontzouting helpt om schade te vermijden en waardevolle historische materialen te behouden.

Bekijk deze dienst

Onderzoek, trainingen en publicaties

Alles op 1 plek in het Total Wall Opleidingscentrum

Ga naar Total Wall Opleidingscentrum

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie