Aardbeving bestendig herstel

Van oorsprong is Nederland een land waar aardbevingen nauwelijks voorkomen. In Zuid-Limburg vinden af en toe aardschokken plaats. De winning van aardgas door de NAM zorgt echter in de provincie Groningen voor veel schade aan huizen en gebouwen. De aardbevingen lieten én laten een spreekwoordelijk spoor van vernielingen achter in de provincie. Veel pandeigenaren maken zich terecht zorgen over de leefbaarheid, veiligheid en waarde van hun woning of pand.

Herstel van aardbevingsschade

Schade door aardbevingen

Aardbevingen kunnen zorgen voor bijvoorbeeld scheuren in muren en schade aan lateien. Zichtbare schade is een aanwijzing dat de constructieve veiligheid van het pand is aangetast. Inspectie en herstel is noodzakelijk om de veiligheid van het gebouw te herstellen!

Aardbevingsschade herstellen

Total Wall heeft jarenlange ervaring in het herstellen van constructieve schade aan gebouwen. Deze ervaring blijkt uit onze betrokkenheid bij het herstel van o.a. schade door gaswinning in de provincie Groningen, maar ook bij schadeherstel na de Vuurwerkramp in Enschede.

Preventie van nieuwe schade

Total Wall heeft een kwalitatieve en duurzame oplossing als hoogste prioriteit. Niet alleen herstellen wij schade door aardbevingen onzichtbaar, ook zorgt onze preventieve aanpak ervoor dat nieuwe schade aan gebouwen wordt voorkomen. Voor het herstel en de preventie van schade maken wij gebruik van spiraalvormige wapening, die de constructie van uw pand versterkt zonder de gevel stijf (en daarmee gevoelig voor nieuwe aardschokken) te maken. Wij adviseren producten die zich volop bewezen hebben in onderzoeken en in aardbevingsgebieden als Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

Voor en na

Schadeherstel is niet alleen cosmetisch. Wanneer uw gevels op de juiste manier worden gerepareerd wordt de trekkracht en veiligheid van uw gevel in orde gebracht en wordt schade bij nieuwe aardbevingen voorkomen. Total Wall maakt veelal gebruik van bestaande muurdelen en bakstenen, waardoor de muurreparatie onzichtbaar is.

Schadeherstel door Total Wall

Total Wall is uw kennispartner op het gebied van aardbevingsschade. Wij inspecteren en onderzoeken uw gebouw, kunnen constructieve berekeningen voor u maken en adviseren u over de juiste hersteltechniek. Het herstellen van de schade kunt u vervolgens zelf doen, laten doen door een uitvoerder van uw keuze, of overlaten aan één van de gecertificeerde partners van Total Wall. Indien gewenst bieden wij projectbegeleiding. Over de kosten hoeft u zich niet druk te maken: wij helpen u de schade te verhalen!

Meer informatie?
Bel ons vrijblijvend 088 - 111 25 25

Of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Bestekteksten

Uitvoerend specialisten vinden op onze website gedetailleerde informatie over herstel en preventie van aardbevingsschade. Zij kunnen onze bestekteksten gratis downloaden.

Aardbeving bestendig versterken

Onderzoek, trainingen en bedrijfscertificeringen

Wij delen onze expertise in het Total Wall Opleidingscentrum

Ga naar Total Wall Opleidingscentrum

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie