Stappenplan voor gebouweigenaren en corporaties

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde partner die zich bekommert om de constructieve veiligheid én uitstraling van uw gebouw? Total Wall kan u ondersteunen in alle stappen van het project. Hieronder vindt u per stap hoe Total Wall u kan ondersteunen.

muur check

Het belang van een goed uitgevoerde inspectie

Het vinden van de juiste oplossing start met het achterhalen van de oorzaak van het probleem. Total Wall kan u ondersteunen met het onderzoek en u adviseren over de juiste oplossing.

Kies één van de onderwerpen hieronder of zoek in de lijst aan de rechterzijde om meer te lezen over het voor u relevante gevelonderwerp:

spouwmuur onderzoek

Spouwmuur onderzoek

Informatie over ankers en geveldragers van toepassing bij spouwmuren.

Lees verder
Trillings/bewegings-monitor

Trillings/bewegings-monitor

Gevels inspecteren op stabiliteit bij trillingen.

Lees verder
Oorzaak scheurvorming

Oorzaak scheurvorming

Analyse van gevelproblemen / scheuren.

Lees verder

 

Veel gestelde vragen

Gebouweigenaren en beheer

Via de Total Wall App kunt u gratis herstel advies krijgen waarna u de werkzaamheden eventueel zelf kunt uitvoeren. Indien u de werkzaamheden door een vakman wilt uit laten voeren, vraag ons dan naar een opgeleide partij bij u in de buurt.

Indien scheurvorming in de loop van de tijd niet veel erger wordt, is er geen reden om gelijk in paniek te raken. U kunt eventueel zelf monitoren door scheurmeters te plaatsen. Indien u meer zekerheid zou willen hebben, vraagt u naar één van onze constructeurs die ter plaatse onderzoek doet en u op papier aangeeft of inderdaad ingegrepen dient te worden.

Nadat we de probleemaanpak voor u op papier hebben gezet, adviseren wij u de werkzaamheden door bedrijven te laten uitvoeren die door ons zijn opgeleid. Deze bedrijven kunnen de werkzaamheden uitvoeren onder het EMH label of volgens het TotalWall garantie systeem (TGS).

Nadat we onderzoek hebben uitgevoerd aan de betreffende gevel, komen wij met advies welke soorten reparatie materialen (bouwmaterialen) u het beste kunt gebruiken. Hierbij wordt rekening gehouden met o.a. de porositeit en de sterkte van het bestaande metselwerk.

Samen met onze VGO partners kunnen wij u voorrekenen welke besparing wij voor u kunnen bereiken/garanderen.

Wij zijn nu ongeveer 25 jaar actief in Nederland en zijn ingeschakeld n.a.v. de vuurwerkramp in Enschede, aardbevingen in Noord Holland en Groningen. We werken samen met diverse landelijke constructeurs, adviesbureaus en aannemers.

Wij zijn expert op het gebied van de buitenschil van uw gebouw. Wij inventariseren, adviseren en garanderen. Elke deelactiviteit is bij ons af te nemen.

Als gebouweigenaar heeft u een zorgplicht. Waarschijnlijk volgt uit de statistieken bij de gemeente dat uw pand een constructief risico draagt. Aan de hand van onze inspectie rapportage kunt u de gemeente laten zien hoe uw pand er constructief voor staat.

Ongeveer de helft van de scheurvorming ontstaat door zettingen of thermische werking in de gevel. Plaatselijke bodemdaling, trillingen en roestige verankering ter plaatse van kozijnen en vloeren zorgt ook vaak voor schade. Meestal is de fundering nog wel in orde. Na het 'lezen' van de scheuren kan er besloten worden om een nader funderingsonderzoek uit te voeren.

Overal in het land hebben we opgeleide inspecteurs rondlopen, die alle zichtbare schades voor u overzichtelijk op papier kunnen zetten. Indien gewenst kunnen we voor hogere gebouwen gebruikmaken van drones. Bij de inventarisatie kunnen we u een kostenindicatie geven van de herstelkosten.

In Nederland en diverse andere landen, doen we samen met gerenommeerde onderzoek bureaus onderzoek vaar het (aardbeving) gedrag van bestaand metselwerk.

Aan de hand van die ervaringen en Europesche rekenmodules kunnen we een goede oplossing bieden.

Stuur ons eerst wat foto's via de Total Wall app, dan kunnen we bekijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Diverse herstelproducten zijn in verschillende bouwgroothandels te verkrijgen. Indien u specifieke vragen over producten hebt, kunt u contact met ons opnemen.

Elke schade heeft z´n eigen passende reparatie methode. Gebruik de (gratis) Total Wall app om ons te informeren over uw schade.  Wij kunnen u vervolgens verder adviseren. 

Al de geadviseerde producten hebben CE keurmerk. Elke leverancier heeft zijn eigen productgarantie. Kiest u voor Total Wall, dan adviseren we u niet alleen over de aanpak, maar ook over de oorzaak en ontvangt u garantie op de uit te voeren werkzaamheden. Hierbij informeren we u ook over de productgarantie.

Werkzaamheden die onder onze begeleiding worden uitgevoerd, vallen onder het EMH keurmerk of zelfs het TPF garantie schema (10 jaar garantie).

U kunt zich op laten leiden tot volgende niveaus:

  • Applicatie training op locatie.
  • Specialist training en werken volgens het EMH keurmerk.
  • Expert training en nauw samenwerken met TW waarbij met TGS een garantie gegeven kan worden op de uitgevoerde werkzaamheden.

Neem contact met ons op en we informeren u vrijblijvend verder.

Verwerking voorschriften zijn bij de leverancier te verkrijgen.

Zorgplicht van de gebouweigenaar

De gebouweigenaar dient ervoor te zorgen dat het gebouw veilig en gezond is en moet dit ook aantoonbaar maken. Dit betekent dat de eigenaar moeten kunnen laten zien dat hierop feitelijk toezicht plaatsvindt.

Kwaliteitsborging

Na oplevering blijft de aannemer aansprakelijk voor zichtbare én verborgen gebreken. Marktpartijen zijn voortaan zelf verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking en voor het voldoen aan de wettelijke eisen.

Wilt u meer informatie?  Stel uw vraag via ons contactformulier.

Onder andere door gebruik te maken van de nieuwe communicatietechnieken proberen wij waar mogelijk vanuit ons kantoor projecten te ondersteunen. Bijvoorbeeld door een App aan te bieden voor scheuropnames. Daarnaast adviseren wij mee met het maken van richtlijnen voor het goed uitvoeren van werkzaamheden en gebruiken wij in onze reparatie adviezen vooral bestaande bouwmaterialen om ze weinig mogelijk sloopafval op te leveren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Hier worden onder andere regelmatig de bijeenkomsten en beurzen in vermeld waar wij aanwezig zullen zijn.

Total Wall Concept is opgericht in 1995 en heeft zich destijds toegelegd op het herstellen van scheuren in kalkzandsteen door middel van een elastische steenpasta.
Hierbij worden scheuren (natuurlijke dilataties) in de stenen en de voegen elastisch gerepareerd op kleur.

Vanaf 1999 is Total Wall Concept gaan samenwerken met het Engelse HeliFix Limited.

HeliFix is opgericht in 1984 en heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van toepassingen voor het unieke wokkel-vormige draad.
Vanaf 2000 werkt Total Wall samen met uitvoerende bedrijven met als doel goed en gezond metselwerk herstel.

Na de ontwikkeling van de spouwankers, zijn vele andere reparatiemethodes voor metselwerk ontwikkeld. Dit alles onder toezicht van de BRE (Building Research Establihment).

Nadat wij een onderzoek hebben uitgevoerd op uw locatie, brengen wij een advies uit. Dit advies is niet bindend. U kunt met dit advies zelf een expert inschakelen die de werkzaamheden voor u uitvoert.

Lees hier voor de specificaties van de leverancier. Meer informatie over de producten volgt binnenkort op deze website.

Binnenkort vind u hier de standaard bestekteksten terug. Voor specifieke op werken geschreven teksten, kunt u contact met ons opnemen via telefoon: 088 - 111 25 25, via e-mail: info@totalwall.nl of via ons contactformulier.  We helpen u graag verder!

Aan de hand van diverse laboratorium onderzoeken hebben we het gedrag als geheel onderzocht. Deze kenmerken hebben we in een rekenmodule verwerkt en aan de hand van de Euro-code getoetst. Wij kunnen voor u een berekening uitvoeren op uw vraagstuk.

Dit is een betaald/kostengunstig onderzoek waarbij wij ter plaatse met behulp van specialistische apparatuur onderzoek uitvoeren waarna een rapportage met advies volgt.

Scheuren in stenen of muurdelen geven vaker aan dat er iets aan de hand is. Door gebruik te maken van de Total Wall app ontvangt u van ons gratis advies of nadere actie noodzakelijk is.

Dat kan op de volgende manieren:

  • Bij bouw of renovatie de juiste materialen toepassen die passen bij de totale gevel opbouw (thermische werking/vocht transport/corrosie/dauwpunt)
  • Omgevingsfactoren proberen te beperken. (weersinvloeden en grondbewegingen)
  • Detailleringen in gebouw uitvoeren zoals het hoort (benodigde speling en koudebrug onderbrekingen aanbrengen)

Voor een goed advies gegeven kan gaan worden, zal er eerst een onderzoek moeten plaatsvinden. Dit kan eventueel op afstand met onze App. Na onze advisering kunt u kiezen voor verschillende uitvoering mogelijkheden:

  • Zelf
  • Opgeleide specialist volgens EMH keurmerk
  • Opgeleide specialisten welke via het TGS een garantie kunnen geven.

Ja, onze medewerkers zijn over het hele land verspreid en kunnen u op hun vakgebied lokaal te woord staan.

Bekijk alle veel gestelde vragen

Meer informatie?
Bel ons vrijblijvend 088 - 111 25 25

Of maak gebruik van onderstaand contactformulier.