Stappenplan voor zelfuitvoerenden van herstelwerkzaamheden

Bent u gespecialiseerd in de uitvoer van herstelwerkzaamheden aan de buitenschil van het gebouw? Total Wall biedt ondersteuning en expertise, daar waar u het nodig heeft.

Hieronder vindt u onze diensten opgesplitst in 3 fasen van het herstelproces. 

muur check

Het belang van een goed uitgevoerde inspectie

Voor een goed herstel dient eerst de oorzaak van uw muur- of constructieprobleem te worden vastgesteld. Total Wall biedt u daarvoor twee mogelijkheden: een muurinspectie op locatie of een gratis analyse met de Total Wall app.

Kies één van de onderwerpen hieronder of zoek in de lijst aan de rechterzijde om meer te lezen over het voor u relevante gevelonderwerp.

spouwmuur onderzoek

Spouwmuur onderzoek

Informatie over ankers en geveldragers van toepassing bij spouwmuren.

Lees verder
Trillings/bewegings-monitor

Trillings/bewegings-monitor

Gevels inspecteren op stabiliteit bij trillingen.

Lees verder
Oorzaak scheurvorming

Oorzaak scheurvorming

Analyse van gevelproblemen / scheuren.

Lees verder

Meer informatie?
Bel ons vrijblijvend 088 - 111 25 25

Of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

 

Veel gestelde vragen

Zelf uitvoerenden

Via de Total Wall App kunt u gratis herstel advies krijgen waarna u eventueel zelf de werkzaamheden kunt uitvoeren. Indien u de werkzaamheden door een vakman wilt laten uitvoeren, vraag ons dan naar een opgeleide partij bij u in de buurt.

Indien scheurvorming in de loop van de tijd niet veel erger wordt, is er geen reden om gelijk in paniek te raken. U kunt eventueel zelf monitoren door scheurmeters te plaatsen. Indien u meer zekerheid wilt hebben, vraagt u naar één van onze constructeurs die ter plaatse onderzoek doet en u op papier aangeeft of inderdaad ingegrepen dient te worden.  Neem contact op via ons gratis telefoonnummer (088 - 111 25 25), via mail: info@totalwall.nl of via ons contactformulier

Nadat we onderzoek hebben uitgevoerd aan de betreffende gevel, komen wij met advies welke soorten reparatie materialen (bouwmaterialen) u het beste kunt gebruiken. Hierbij wordt rekening gehouden met ander andere de porositeit en de sterkte van het bestaande metselwerk.

Wij zijn expert op het gebied van de buitenschil van uw gebouw. Wij inventariseren, adviseren en garanderen. Elke deelactiviteit is bij ons af te nemen.

Ongeveer de helft van de scheurvorming ontstaat door zettingen of thermische werking in de gevel. Plaatselijke bodemdaling, trillingen en roestige verankering ter plaatse van kozijnen en vloeren zorgt vaak ook voor schade. Meestal is de fundering nog wel in orde. Na het 'lezen' van de scheuren kan er besloten worden om een nader funderingsonderzoek uit te voeren.

In Nederland en diverse andere landen doen we samen met gerenomeerde onderzoeksbureau's onderzoek naar het (aardbevings)gedrag van bestaand metselwerk. Aan de hand van die ervaringen en Europese rekenmodules kunnen we een goede oplossing bieden. Bekijk ook onze referenties in Groningen.

Stuur ons eerst wat foto's via de Total Wall app, dan kunnen we bekijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Diverse herstelproducten zijn in verschillende bouwgroothandels te verkrijgen. Indien u specifieke vragen over producten heeft, kunt u contact met ons opnemen.

Elke schade heeft zijn eigen passende reparatiemethode. Binnenkort vindt u meer specifieke informatie hierover op deze website.

Al de geadviseerde producten hebben het CE keurmerk. Elke leverancier biedt zijn eigen productgarantie.

Werkzaamheden die onder onze begeleiding worden uitgevoerd, vallen onder het EMH keurmerk of zelfs het TPF garantie schema (10 jaar garantie).

U kunt zich laten opleiding tot de volgende niveau's:

  • Applicatie training op locatie
  • Specialist training en werken volgens het EMH keurmerk
  • Expert training en nauw samenwerken met Total Wall waarbij met TGS een garantie gegeven kan worden op de uitgevoerde werkzaamheden

Kijk ook eens in ons kenniscentrum of neem contact met ons op over de divere opleidingsmogelijkheden.

Verwerkingsvoorschriften zijn bij de leverancier te verkrijgen.

Nadat wij een onderzoek hebben uitgevoerd op uw locatie, brengen wij een advies uit. Dit advies is niet bindend. U kunt met dit advies zelf een expert inschakelen die de werkzaamheden voor u uitvoert.

Aan de hand van diverse laboratorium onderzoeken hebben wij het gedrag als geheel onderzocht. Deze kenmerken hebben we in een rekenmodule verwerkt en aan de hand van de Euro-code getoetst. We kunnen voor u een berekening uitvoeren op uw vraagstuk.

Dit is een betaald / kostengunstig onderzoek waarbij wij ter plaatse met behulp van specialistische apparatuur onderzoek uitvoeren waarna een rapportage met advies volgt.

Scheuren in stenen of muurdelen geven vaker aan dat er iets aan de hand is. Met de Total Wall app kunt u van ons gratis advies krijgen of nadere actie noodzakelijk is.

Ongeveer de helft van de scheurvorming ontstaat door zettingen of thermische werking in de gevel. Plaatselijke bodemdaling, trillingen en roestige verankering ter plaatse van kozijnen en vloeren zorgt vaak ook voor schade. Meestal is de fundering nog wel in orde. Na het 'lezen' van de scheuren kan er besloten worden om een nader funderingsonderzoek uit te voeren.

Dat kan op de volgende manieren:

  • Bij bouw of renovatie de juiste materialen toepassen die passen bij de totale gevelopbouw (thermische werking / vocht transport / corrosie / dauwpunt)
  • Omgevingsfactoren proberen te beperken (weersinvloeden en grondbewegingen)
  • Detailleringen in gebouw uitvoeren zoals het hoort (benodigde speling en koudebrug onderbrekingen aanbrengen)
Bekijk alle veel gestelde vragen