Professioneel gevel reinigen

Onder ‘gevelproblemen’ wordt ook het esthetisch aanzien verstaan. Laat dat te wensen over, dan wordt  vaak overwogen de gevel te reinigen. Baksteen is een fantastisch bouwmateriaal, maar de gekozen kleisoort van de desbetreffende bakstenen en ook de atmosferische omstandigheden zijn van invloed op het uiterlijk aanzien. In de loop der jaren heb ik fraaie reinigingsresultaten gezien, maar ook was en is er met enige regelmaat sprake van dramatische mis-handelingen.

Arie, Andy of Achmed?
Professioneel gevelreinigen is geen kwestie van Arie, Andy of Achmed met de hogedrukspuit en rammen maar. Vooral in deze tijd kom je lieden tegen, vaak uit Ierland afkomstig, die met een mooi woord ook wel ‘travellers’ worden genoemd.  Ze gaan van deur tot deur en doen vaak op intimiderende wijze de meest fantastische aanbiedingen.

Mobiele medeburgers
Deze travellers beloven de gevels mooier te maken dan ze ooit zijn geweest. Deze mobiele medeburgers worden zelden of nooit gecontroleerd als het gaat om de hier geldende wetgeving, terwijl een Nederlands bedrijf zich door een oerwoud van regels moet worstelen. (Op professionele gevelbehandeling komen we in een latere bijdrage terug.)

Opgelicht?
Het tv-programma ‘Opgelicht’ van de TROS heeft al eens vaker aandacht aan dit onderwerp besteed. Het verstrekken van een opdracht is natuurlijk de mensen hun eigen verantwoordelijkheid, maar extra waarschuwen kan nooit kwaad. De desbetreffende ‘travellers’, het gaat globaal om zo’n 30.000, komen graag naar ons en andere landen, om zakken vol met geld op te halen.  Het resultaat van hun activiteiten (of liever gezegd prutswerk) zal ze aan hun anus oxideren.

Kwalitatieve gevelreiniging
Kwalitatief hoogwaardig gevelreinigen is een optelsom van kennis en kunde (ervaring). Heeft men oog voor bouwkundige details die van invloed zijn op de (hemel)waterhuishouding op de gevel, weet men iets van chemie en weet men ook welke middelen/methoden men wel en niet op de desbetreffende steensoort mag toepassen?

gevelreiniging

Ga voor duurzaam resultaat, ook bij gevelreiniging
Op bijgaande foto, die vorige week is gemaakt, wordt een resultaat getoond van een reiniging die in 1981 door een professioneel bedrijf is uitgevoerd!  Het kan dus echt wel goed, professioneel en duurzaam, maar daar is méér voor nodig dan een traveller uit Ierland.

Op zoek naar goede adressen voor professionele gevelreiniging?  Kijk eens in dit overzicht.

Henk Mulder

 

Resultaatgericht samenwerken

Voor het mooi en duurzaam herstellen van uw vastgoed

Lees over onze passie

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie