St Martinus Kerk in Roodhuis

In 2013 is Total Wall gevraagd om te kijken naar metselwerkschade aan de muren van een kerk. Het ging om de Rooms Katholieke Sint Martinuskerk in het Friese dorp Roodhuis.

Een kerk uit 1892
rnDe kerk stamt uit 1892 en heeft in de loop der jaren een paar maal een renovatie ondergaan. Het gebouw leed forse schade aan de voorzijde van de kerk waarbij een aantal scheuren de behoorlijk dikke muur volledig had doen openstaan. Nog veel erger was de schade aan de prachtige gewelfde plafonddelen.

scheurherstel scheurherstel kerk

Oorzaak schade
rnDe oorzaak van de schade was door onderzoek al duidelijk aangetoond, een funderingsprobleem, en de oplossing was eveneens al aangedragen. De oplossing omvatte het aanbrengen van extra funderingspalen in en buiten de kerk. Vervolgens moest er over de nieuwe palen een ’brug’ onder de bestaande fundering aangelegd worden.

Eenmaal stabiel kon het metselwerk herstel plaatsvinden. Dit deel van de reparatie was door Total Wall aangeboden en door de opdrachtgever aanvaard. Als laatste zou aan de buitenzijde van de kerk enige herstel aan voeg- en metselwerk worden uitgevoerd. Deze schade was ontstaan door de tand des tijd en heeft geen verband met de funderingsproblemen.

muurherstel muurherstel kerk

Op 22 juni werd de gerestaureerde Sint Martinuskerk weer in gebruik genomen tijdens een plechtige Hoogmis.

Advies op maat

Wilt u weten wat TotalWall kan betekenen voor uw situatie? Neem contact met ons op!

Contact opnemen

Onderzoek, trainingen en bedrijfscertificeringen

Wij delen onze expertise in het Total Wall Opleidingscentrum

Ga naar Total Wall Opleidingscentrum

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie