Gevelrenovatie

Een goed onderhouden gevel zorgt voor een langere levensduur en bovendien voor waardebehoud of zelfs waardevermeerdering van uw gebouw. Goed preventief onderhoud, zoals bij een professionele gevelrenovatie, heeft ook een positief effect op de isolatiewaarde van uw pand.

Total Wall is uw kennispartner voor inspectie, advies, projectbegeleiding en uitvoering onder garantie. Samen met onze gecertificeerde partners laten wij elke gevel weer stralen.

Gevelrenovatie voor Total Wall

Gevelrenovatie: zichtbare muurschade renoveren

Bij zichtbare muur- of gevelschade is het altijd een goed idee om te kiezen voor een professionele gevelrenovatie. Voorbeelden van zichtbare gevelschade zijn bijvoorbeeld verzakkingen van het metselwerk en scheuren in bakstenen of voegen. Muurschade kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld bouw- en constructiefouten, verouderde spouwmuurverankering of trillingen door bouwwerkzaamheden of verkeer. Total Wall inspecteert uw schade, doet onderzoek naar de oorzaak en stelt naar aanleiding hiervan een gevelrenovatie-plan op, dat u in eigen beheer of met begeleiding van Total Wall kunt laten uitvoeren.

Onzichtbare gevelproblemen

Er hoeft niet altijd zichtbare gevelschade te zijn. Uit onderzoek van VROM blijkt dat veel gebouwen in Nederland een risico vormen: ze hebben onveilige en onstabiele gevels. Risicopanden zijn vooral gebouwen met vier of meer woonlagen, gebouwd in 1945 tot 1980, panden met gemetselde gevels en panden waarbij achteraf de spouw is geïsoleerd. Valt uw gebouw in één van deze categorieën en is uw gevel de laatste jaren niet geïnspecteerd? Laat uw gevel dan onderzoeken en kom erachter of uw gevel renovatie behoeft.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een goed onderhouden en gerenoveerde gevel geeft uw woning of pand een frisse look. Uw gevels kunnen er weer decennia tegenaan zonder risico op gevelschade en verzakkingen. Goed onderhouden gevels zijn een waardevermeerdering van uw pand!
 

Verkleuring van stenen bijwerken

Zoals ieder materiaal wat aan weer en wind wordt blootgesteld heeft ook baksteen last van verwering en kan er soms door vorst schade aan het oppervlak ontstaan.
 
Scheurvorming, aanrijdschade en verbouwingswerkzaamheden kunnen het uiterlijk van de baksteen aantasten. Total Wall kan u helpen ook deze verkleuring te herstellen.

Kleuren van bakstenen Kleuren van gevels Kleuren van bakstenen gevels

 

Professionele gevelrenovatie door experts

Total Wall is gespecialiseerd in alle facetten van gevelonderhoud, gevelrenovatie en constructieve veiligheid. Schakel ons in voor inspectie en onderzoek, constructieve berekeningen en advies. Voor de uitvoering kunt u terecht bij uw eigen aannemer, eventueel met projectbegeleiding van Total Wall, of bij één van de gecertificeerde specialisten van Total Wall. Zij verzorgen uw gevelrenovatie professioneel, duurzaam en onzichtbaar. Daarbij moet u o.a. denken aan:

  • Herstel /versterken van dragende constructies en lateien
  • Reparatie van scheuren in binnen- of buitenmuren
  • Vervangen of repareren van bakstenen
  • Bijplaatsen RVS spouwverankering
  • Voegen vervangen
  • Verhelpen van koudebruggen
  • Oplossen van vochtproblemen

Voor gestart kan worden met de gevelrenovatie moet er eerst een plan van aanpak worden opgesteld. De gevel wordt geïnspecteerd en voor eventuele bouwkundige problemen wordt een herstelstrategie opgesteld. Total Wall is hierin uw kennispartner. Gemeenten, pandeigenaren en Verenigingen van Eigenaren schakelen ons in om zorg te dragen voor inspectie, advies en desgewenst projectbegeleiding en/of uitvoering onder garantie.

Meer informatie?
Bel ons vrijblijvend 088 - 111 25 25

Of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

 

De snelste weg naar scheurherstel:
De Total Wall App

Scheuren in uw gevel? Ontvang direct advies. Met de Total Wall App maakt u foto’s en beoordeelt onze expert uw situatie.

Open de App

Geen installatie nodig, werkt direct. Ook op tablet, laptop en pc.