Latei vervangen of repareren?

Dragende constructies boven wanddoorbrekingen zoals deuren of muren worden lateien genoemd. Soms ontstaan in de lateien van een gevel verzakkingen of scheuren. Schade aan lateien zijn een goede indicatie van een verminderde constructieve veiligheid.

Om meer schade aan uw gebouw te voorkomen, is het van groot belang scheuren en verzakkingen te repareren en het latei te stabiliseren en versterken.

Latei vervangen

Oorzaak schade aan lateien

Schade aan lateien kan talrijke oorzaken hebben. Voor een duurzaam herstel is het belangrijk de oorzaak te bepalen en mee te laten wegen in de reparatie. Enkele voorbeelden van mogelijke oorzaken zijn:

  • Doorgeroeste spouwankers
  • Funderingsproblemen en grondwaterstanden
  • Ontwerpfouten
  • Uitvoeringsfouten
  • Thermische werking
  • Trillingen
     

Gevolgen van lateischade

Lateien zijn dragende delen boven muuropeningen zoals deuren en ramen. Wanneer lateien schade vertonen, komt de dragende functie ervan in het geding. Laat u lateischade niet herstellen, dan kan dit leiden tot een verminderde draagkracht en daarmee constructieve veiligheid van uw pand.

De uiteindelijke gevolgen zijn zeer uiteenlopend en kunnen voor een grote kostenpost zorgen wanneer deze niet tijdig aangepakt worden.

 


Schakel de experts van Total Wall in

Vertonen uw lateien schade? Dan doet u er goed aan deze te laten inspecteren. Total Wall voert graag een onderzoek voor u uit naar de constructieve veiligheid van uw gevels en lateien.

Wij onderzoeken de oorzaak van uw lateischade, voeren desgewenst constructieve berekeningen uit en adviseren u over de juiste herstelwijze. Het herstel kunt u vervolgens in eigen beheer verzorgen met optionele begeleiding door Total Wall of overlaten aan een van onze opgeleide specialisten.
 

10 jaar garantie op lateireparaties

Total Wall geeft u de mogelijkheid voor 10 jaar garantie op alle diensten zoals inspectie en constructieve berekeningen. Kiest u ervoor de reparaties te laten uitvoeren door onze gecertificeerde partners, dan kunt u op het uitvoerend werk 10 jaar garantie ontvangen.

Bekijk ook eens één van onze andere diensten of zie hier ons volledige dienstenaanbod:

Meer informatie?
Bel ons vrijblijvend 088 - 111 25 25

Of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Bestekteksten

Uitvoerend specialisten kunnen op onze website gedetailleerde informatie vinden over het herstellen van lateien en het aanbrengen van dragende constructies in metselwerk. Zij kunnen onze bestekteksten gratis downloaden.

Bestekteksten

Onderzoek, trainingen en bedrijfscertificeringen

Wij delen onze expertise in het Total Wall Opleidingscentrum

Ga naar Total Wall Opleidingscentrum

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie