Dealers Total Wall als eerste gecertificeerd!

IKOBBKB

SKW Certificatie

Keurhuis Nederland

 

ROWIQ

 

Nieuwe certificatieregeling voor het aanbrengen van renovatieankers als eerste bij Total Wall gerealiseerd.

Eerste 11 certificaten uitgereikt

Op 27 juni 2013 zijn  de eerste certificaten uitgereikt voor het aanbrengen van renovatieankers aan de Total Wall dealers. Met deze nieuwe certificatieregeling is het voor gebouweigenaren eenvoudig om een goed bedrijf te kiezen voor het herstellen van onveilige gevels.  In het najaar is het KOMO-keurmerk aan de certificatie verbonden.

Renovatieankers

De VROM-Inspectie heeft eind 2007 alle gemeenten in ons land gewezen op het risico van doorgeroeste spouwankers bij met name gemetselde kopgevels. De gebouweigenaar is verantwoordelijk voor de veiligheid van de gevels. De veiligheid van veel gevels is daarom onderzocht en zijn er in veel gevallen renovatieankers gemonteerd. Het is belangrijk dat deze ankers op een juiste wijze worden aangebracht en dat er een goede controle is op de prestaties.

Certificatie

De certificatie richt zich op de uitvoering. Het doel is om te zorgen voor een duurzame bevestiging van het buitenblad. Om dit te borgen worden er strenge eisen gesteld aan de opleiding van de medewerkers, de toe te passen ankers, de montage van de ankers en het uitvoeren van trekproeven. Dit is erg belangrijk omdat elk ankertype andere kritieke punten heeft tijdens de verwerking. Soms moeten boorgaten goed worden schoongemaakt en soms zijn er speciale boren nodig voor het verminderen van boorgruis en vervuiling in de spouw. Ook is het bij harde binnenmuren soms noodzakelijk om bijzondere asymmetrische ankers toe te passen.

De certificaathouders

De eerste certificaathouders zijn JCS Gevelonderhoud, Takkenkamp Gevelonderhoud, Gevelwerken Orly & Endevoets,IMTO Benelux, Koedooder, Sijtsma Noord, Jans Wildvank Voegersbedrijf, A. Timmer, De Boer Gevelrestauratie,Bouwbedrijf Braber Renesse, en Aannemersbedrijf W. Hofman.

Total Wall

Total Wall is marktleider voor het herstel van gevels. Naast verzorgen van engineering en het aanbrengen van renovatieankers, verwerken de dealers ook lintvoegwapening voor het herstel van scheuren in metselwerk.

IKOB-BKB

IKOB-BKB is marktleider in de certificatie van aannemers. Met het aanbrengen van renovatieankers wordt de scope van de bestaande regeling voor metsel- en voegbedrijven uitgebreid. Er wordt ook gewerkt aan een richtlijn voor het aanbrengen van hydrofobeermiddelen.

 

Resultaatgericht samenwerken

Voor het mooi en duurzaam herstellen van uw vastgoed

Lees over onze passie

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie