Een ‘worst case scenario’

“De woning is in meerdere richtingen verzakt”, zo begon het telefoongesprek over een woning gelegen aan de Thamerweg in Uithoorn. Na een eerste bezoek door de technisch adviseur van Total Wall bleek deze regel in niets overdreven. De woning bleek in meerdere richtingen te zijn verdraaid en verzakt. Kijkende naar de geschiedenis en de bouwwijze bleken de oorzaken hiervan ook al vrij snel duidelijk te zijn.

 

scheuren in de muur

Situatie voor herstel

 

scheuren in de muur

Situatie voor herstel

De woning staat op een dijk welke aan de achterzijde vrij stijl afloopt. Daarnaast bleek het fabrieksterrein aan de voorzijde van de woning recentelijk te zijn afgebroken wat met best veel geweld gepaard was gegaan. En tot overmaat van ramp loopt er vlak voor de woning een smalle weg met verkeersdrempels waarover met enige regelmaat zwaar verkeer dendert.  Allemaal duidelijk signalen die de scheurvorming in de gevels verklaren.

Door de jaren heen zijn vele plannen ter verbetering de revue gepasseerd maar bleken al snel niet haalbaar te zijn. Dwang van de gemeente welke de woning met de ophanden zijnde wegomlegging aan de achterzijde van de woning als “minder veilig” betitelde, heeft de eigenaars doen besluiten tot actie over te gaan.

Na een uitvoerige opname is in overleg met de eigenaars besloten om het maximaal haalbare tegen de geringst mogelijke kosten uit de herstel methodiek van Total Wall te halen en zodoende de woning duurzaam te versterken.

Een herstelplan is opgesteld waarbij de gehele linkerzijde en de voorzijde van de woning door lange wapeningsdraden versterkt werd. Daarnaast is een verankering voorzien van de geveldelen aan de achterliggende balk-laag en bouwmuren.

 

herstellen scheuren in muur

Situatie tijdens herstel

 

herstellen van scheuren in muren

Situatie tijdens herstel

Na opdracht van de eigenaars zijn de werkzaamheden uitgevoerd door Koedooder BV, het door Total Wallopgeleide en gecertificeerde dealerbedrijf voor deze regio. Tussentijds zijn er door de beide technisch specialisten van Total Wall en Koedooder BV controles uitgevoerd.

De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en hebben laten zien dat ook in een ‘Worst Case Scenario’ Total Wall in samenwerking met haar dealers een passende oplossing kunnen bieden.

 

Herstelde muur

Resultaat

 

Herstelde muren

Resultaat

De eigenaars hebben er het volgende over gezegd;

“Wij zijn zeer tevreden over de werkzaamheden die zijn uitgevoerd en het resultaat is werkelijk fantastisch. We hadden niet gedacht dat dit op deze manier gerepareerd zou kunnen worden.  Na dit herstel geeft het huis ons weer een veilig woongevoel.”

Familie Pater
Uithoorn

 

Resultaatgericht samenwerken

Voor het mooi en duurzaam herstellen van uw vastgoed

Lees over onze passie

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie