SockFix, met Spouw-Donut het winnende verankeringssysteem

Constructieve veiligheid is een belangrijk thema in de bouw. Tijdens het bouwproces wordt veel tijd en aandacht besteed aan de constructie. Deze zal de veiligheid moeten borgen voor mens en omgeving. Door de jaren heen worden alle constructies op de proef gesteld. Of het nu door het gebruik is of door omgevingsfactoren er zullen situaties ontstaan dat een ingreep in de constructie noodzakelijk is.

SockFix-verankering-verankeringssysteem-TotalWall-NAM

De oplossing voor essentiële verbindingen in een gebouw

Eén van de Total Wall oplossingen is het verankeren van verschillende bouwdelen om de verbinding te herstellen of aan te leggen. Gaat het om het herstellen van vloeropleggingen of het voorkomen van wijkende gevels dan gaat het om essentiële verbindingen in een gebouw die met veel krachten en gewichten gepaard gaan. Een mooi voorbeeld is het verankeren van een kanaalplaatvloer die opnieuw verbonden moest worden met de gevels. Hier is gekozen voor het aanbrengen van zogenaamde SockFix ankers. Speciaal voor deze toepassing is in nauwe samenwerking tussen het ontwikkelinglaboratorium van Helifix en Total Wall gewerkt aan het herstellenvan de constructieve veiligheid.

Hoe werkt de SockFix van Total Wall?

Om een SockFix aan te brengen worden met een holle boor gaten door de gevel en de vloerplaten geboord. Hierdoor ontstaat ruimte waar het speciale SockFix anker wordt ingelegd. Een speciale cementgebonden mortel wordt in de SockFix gepompt die na uitharding de volledige ruimte opvult. Omdat de holtes in de vloerplaat meer ruimte bieden zal de SockFix hier meer uitzetten en ontstaat naast de chemische- een extra mechanische verankering.

Wanneer gebruik je het SockFix verankeringssysteem?

Het SockFix verankeringssysteem wordt gebruikt voor toepassingen waar hoge tot zware belastingen aan de orde zijn, zoals verankeren van kanaalplaatvloeren, balkons, galerijen, instabiele borstweringen en brugbogen.

De oplossing om gebouwen aardbevingbestendig te maken

Total Wall heeft met succes deze SockFix methode toegepast in het NAM proefproject in Groningen om woningen aardbeving bestendig te maken.  Door de combinatie van de Spouwdonut met de SockFix is de VAKWERKprijs gewonnen door Bouwadviesbureau Strackee. Lees meer

 

Resultaatgericht samenwerken

Voor het mooi en duurzaam herstellen van uw vastgoed

Lees over onze passie

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie