VAKWERKprijs Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM)

Aardbeving bestendig renoveren.

20 en 21 mei waren spannende dagen… Total Wall had samen met Strackee verschillende bijdragen in de strijd voor de VAKWERKprijs van de NAM aangeleverd en had gezien de goede reacties op de testwoningen die zij had voorzien van preventieve bewapening een grote kans om ook daadwerkelijk deze prijs te winnen. Bouwadviesbureau Strackee behaalde deze prijs en daar feliciteren we ze van harte mee!

Samen winnaar

Ook wij voelen ons winnaar van de VAKWERKprijs omdat Strackee voor hun slimme oplossing nauw met ons heeft samengewerkt.  Met een innovatieve aanvulling op producten van Total Wall, zoals de allernieuwste Total Wall SockFix,  zijn ze gekomen tot het winnende resultaat.

Strackee NAM GroningenTotal Wall Strackee NAM GroningenNAM Vakwerkprijs

Doorontwikkelen in de praktijk

Samen met Strackee heeft Total Wall de ideeën van Strackee getest en in de praktijk doorontwikkeld. Naast de Spouwdonut zijn ook speciale BowTie ankersSeismic connector en super 6 lintvoegwapeningen op een bijna onzichtbare wijze  toegepast. De aanpak van Strackee kun je vergelijken met een kijkoperatie. Snel, effectief en de bewoners hoeven hun huis niet uit.

Een aanpak waar Total Wall perfect in past. Wij juichen het toe wanneer meer bouwadviesbureau’s het totaalplaatje voor ogen hebben. Kwalitatief, duurzaam en robuuste oplossingen, waarbij de bewoners minimaal last hebben van de oplossing die je biedt.

Woorden van de jury

Juryvoorzitter Prof.Dr.Ir. Jan. Rots Hoogleraar van de TU Delft roemt Bouwadviesbureau Strackee uit Amsterdam over de oplossingen die ze hebben bedacht. “Innovatief, goed uitvoerbaar en weinig overlast voor de bewoners”.

Wat ze gedaan hebben is, met relatief minimale middelen en het slim benutten van bestaande Total Wall ankers, de zaak aan elkaar verbinden. Het kernwoord hier is doorontwikkeling.

Ze hadden een aantal specifieke ankers en hebben er extra bijzonderheden aan toegevoegd. Met de Spouwdonut, waar een grote SockFix anker doorheen gaat die wordt gevuld, wordt vervolgens de donut in de spouw opgeblazen met hoogwaardige Poly Urethaanschuim. Dat betekent dat het anker niet alleen op trek belast kan worden maar ook druk kan opvangen. Zo kan het buitenspouwblad niet tegen de  vloer aan komen. BowTie ankers schuin aanbrengen en hiervoor een boorkop aanbrengen op het anker is een innovatieve doorontwikkeling. Aldus de professor in zijn rede bij de prijsuitreiking. Een mooi compliment voor de trotse winnaars!

Meer weten?  Neem contact met ons op via: 088 – 111 25 25 of mail info@totalwallconcept.nl

 

Resultaatgericht samenwerken

Voor het mooi en duurzaam herstellen van uw vastgoed

Lees over onze passie

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie