Nieuwsoverzicht

Blogs en nieuws uit de wereld van TotalWall

Via ons blogs leert u ons bedrijf steeds beter kennen. 

Met de Total Wall reparatiemethode kunnen constructieve reparaties van gemetselde gevels uitgevoerd worden. Door deze methode wordt het metselwerk gestabiliseerd en versterkt. De reparaties worden nagenoeg onzichtbaar met behulp van (restauratie) mortel weggewerkt. Uw gevel constructief en nagenoeg onzichtbaar gerepareerd, met behoud van de originele steen.

Lees meer

De aanhoudende kou in Nederland veroorzaakt gevelschade aan oude gebouwen. Aan de stenen en voegen van gevels ontstaat vorstschade door de drastische temperatuurverschillen van de afgelopen periode. Scheuren of barsten in muren zijn de meest voorkomende symptomen van vorstschade.

Lees meer

“Gebouweigenaren zijn onvoldoende op de hoogte van de bouwkundige staat van hun gebouwen”. Dat schrijft minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar aanleiding van een overheidsrapport over veiligheid van gevels. Spies wil mogelijk bekijken de Woningwet zo aan te passen dat het gemeentelijk toezicht op bouwkundig onderzoek in het Meerjaren Onderhoudsplan wordt opgenomen.

Lees meer

De scheuren in huizen en gebouwen in de buurt van Veendam zijn niet veroorzaakt door zout- en gaswinning.

Dat is de uitkomst van een twee jaar durend onderzoek door ingenieursbureau Arcadis. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de provincie Groningen en de betrokken gemeenten.

Lees meer

Het was het proberen waard…  snel en eenvoudig scheurherstel….

Lees meer

Zoals u misschien weet werkt Total Wall in het herstel van muurproblemen met de vooraanstaande producten van Helifix. Total Wall is exclusieve dealer en distributeur van de Helifix wapeningsstaven. Met deze producten worden gevels weer oersterk gemaakt en herstellen we scheuren in muren onzichtbaar en duurzaam.

Lees meer

In navolging op de succesvolle bouwkundeseminars van 2012 vinden er ook in 2013 nieuwe bouwkundeseminars plaats.

Lees meer

Onderzoek, trainingen en publicaties

Alles op 1 plek in het Total Wall Opleidingscentrum

Ga naar Total Wall Opleidingscentrum

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie