Nieuwsoverzicht

Blogs en nieuws uit de wereld van TotalWall

Via ons blogs leert u ons bedrijf steeds beter kennen. 

Op donderdag 20 maart bent u van harte welkom op de VvE beurs in Den Haag.  Total Wall is ook aanwezig en beantwoord graag de vragen die u heeft over onder andere restauratie, renovatie, gevels, lateien, scheuren in muren en meer.

Lees meer

Haastige spoed...

Het lijkt erop, dat we een vorstperiode deze winter wel kunnen vergeten, maar stormen doet het des te meer. En telkens kijk ik met verbazing naar de ontstane schade als de storm is uitgeraasd. In veel gevallen is deze schade te voorkomen.

Lees meer

In een vorige aflevering heb ik gesproken over de verbinding tussen stenen en mortel en de invloed hierop van ‘Moeder Natuur’. Ook de ‘Sinterklaasstorm’ van, hoe kan het ook anders, 5 december, heeft ons weer beelden opgeleverd van weggerukte geveldelen.

Lees meer

Herstel en liefde

Een rare titel? Ja, een herstelbedrijf is wellicht niet direct een bedrijf dat ook regelmatig praat over liefde. . Maar wij hebben wel degelijk een reden waarom we tijdens ons werk vaak praten over datgene wat ons allen bezig houdt en zo belangrijk is in het leven: DE LIEFDE. 

Lees meer

Met het recente natuurgeweld en de door dit geweld ontstane schade aan gebouwen nog in het achterhoofd, is het niet verkeerd om extra aandacht aan metselwerk te besteden.

Lees meer

Op 28 oktober hadden we te maken een zeer zware storm met veel schade.

Op zondag 3  november ging het nogmaals te keer en kregen we zelfs te maken met een windhoos. Met name Wijk bij Duurstede werd door het natuurgeweld getroffen.

Lees meer

Naast het herstellen van gescheurde geveldelen en voegreparatie, bestaat ook vaak de wens iets te laten doen aan de esthetica van de gevel. In de praktijk komt het vaak voor, dat opdrachtgevers al na korte tijd teleurgesteld zijn over het reinigingsresultaat.

Lees meer

Bouwkundeseminar 17 oktober

door

De Paleiskerk van de Stichting Cultureel Beheer was 17 oktober de toepasselijke locatie voor het door TWC georganiseerde Bouwkunde seminar. Het seminar was bedoeld voor allen die op de een of andere wijze met onderhoud en herstel van bouwwerken hebben te maken.

Lees meer

Spuitbusterreur

Je zult maar net je voegwerk hebben laten vervangen van jouw gerestaureerde pand en je ontdekt op een morgen, dat ’s nachts een spuitbusterrorist zich heeft staan uitleven op jouw onderkomen.  De tip die ik je dan wil geven: ‘Laat het reinigen over aan bedrijven met kennis en ervaring op dit terrein’.

Lees meer

Het komt maar al te vaak voor, dat een goedbedoelde gevelreiniging te wensen overlaat.

Lees meer

Onderzoek, trainingen en publicaties

Alles op 1 plek in het Total Wall Opleidingscentrum

Ga naar Total Wall Opleidingscentrum

Kwaliteitsborging

Certificering van het werk, een garantie voor zowel de aannemer als de eigenaar!

Meer informatie

Gevelinspectie en onderzoek

Vind oorzaak en oplossing bij gevelproblemen en garandeer veiligheid

Gevelinspectie